«

»

mei 04

Waar hang je oosterse lampen op in je huis?

Het gaat zoals altijd met alle soorten verlichting die je jezelf maar kan inbeelden. De verlichting is allesbepalend voor welke kamer dan ook in het huis. Als je perrongeluk de verkeerde keuze hebt gemaakt voor de verlichting zal het effect van de uitgekozen verlichting onmiddellijk verloren gaan voor de inrichting. Hetzelfde geldt trouwens ook voor Oosterse lampen in de slaapkamers. Zonder die authentieke Oosterse verlichting is het net of een huis toch niet compleet is en mist het als het ware een ziel. Dit kan je gemakkelijk oplossen door het huis gezellig te maken met Oosterse lampen. Je zal vanzelf merken dat je direct een andere uitstraling hebt in bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer.

shop1026900.pictures.arabische-lampen-wandlamp-mieja-a1

Hartelijke, warme kleuren

Voor een huiskamer is het nog altijd een vaste regel om voor warme en hartelijke kleuren te kiezen. Het design is anders saai en heeft geen inhoud. Dit zou helemaal het tegenovergestelde zijn als je een woonkamer neemt die in Oosterse stijl is ingericht. Daarom is het voor de woonkamer belangrijk om een typische Oosterse verlichting te hangen zodat deze 2 elementen vlotjes terugkomen in het interieur. Het is deze verlichting die er vervolgens voor zal zorgen dat je een warmte ambiance creƫert in de woonkamer die je elders ook in de huiskamers van de Oosterse wereld vindt. Het probleem ondervinden wij dikwijls als in een woonkamer traditionele verlichting is opgehangen. Het gevolg hiervan is dat de woonkamer donker oogt op een mysterieuze wijze en zodoende wordt de leefruimte niet meer echt gezellig, maar eerder ongezellig. De woonkamer krijgt hierdoor een steriel gezicht en nodigt niet uit om gezellig te kletsen onder vrienden of onder familie. Oosterse verlichting daarentegen is niet te donker en zeker niet te licht, maar juist tussen deze 2 effecten in. Daarom komt Oosterse verlichting beter tot hun recht in de woonkamer, alles heeft te maken met gezelligheid en de bijpassende kleuren.

woonkamer-oosterse-stijl

Oosterse verlichting is allesbehalve prijzig

Men is het erover eens dat Oosterse lampen de juiste sterkte hebben lichtstructuur en dat Oosterse lampen voor heel wat voordelen zorgen. Arabische verlichting maakt dan weer een uniek licht die bijdraagt aan een ontspannende sfeer. Deze verlichting kan men niet krijgen met moderne lampen zoals wij deze kennen in de Westerse wereld. Mensen denken vooral dat Oosterse verlichting heel duur is en bijna niet te betalen. Men zou verwachten dat deze bijzondere lampen met al hun bijzondere effecten en capaciteiten bijzonder prijzig zijn, maar niets is minder waar. Oosterse lampen zijn schappelijk te betalen en men kan ze ook verkrijgen in de Benelux. Met andere woorden moet je dus niet speciaal naar Marokko gaan of naar Egypte om deze bijzondere lampen in huis te halen. Je kunt heel gemakkelijk deze lampen zelf bestellen bij speciaalzaken die handelen in de Arabische wereld. Naast het feit dat je in deze speciaalzaken langs kunt gaan voor Oosterse verlichting aan te schaffen, zijn deze winkels vooral geliefd omdat ze meer verkopen dan de Arabische lampen namelijk ook talloze Arabische accessoires zoals potjes, borden, decoratie met Arabische opschriften et cetera.

Alle lampen zijn verschillend

Een groot verschil met onze fabriekslampen is dat de Arabische verlichting nooit hetzelfde zal zijn als hier. Arabische verlichting wordt nog op de ambachtelijke wijze gemaakt en zonder machine werk zodat zij niet het resultaat zijn van massaproductie. Voor mensen die opzoek zijn naar iets speciaals wat niet iedereen heeft, is dit dus een geliefd object. Het is een feit dat je met dit soort verlichting elke gast in je huis doet verbazen. Men zal direct een ongekende, rustige sfeer leren kennen in het huis.

Maak de huiskamer Oosters compleet

Het is helemaal niet moeilijk om een woonkamer compleet te maken met Oosterse lampen. Hang er ook niet teveel, maximaal een stuk of vier. Anders wordt het geheel overheerst door de felle kleuren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>