«

»

jan 13

Een mooie binnendeur zorgt voor stijl in je woning

Een binnendeur is in belangrijke mate medebepalend hoe je inrichting er van je huis eruit zal zien. Het is namelijk een zeer belangrijke mee bepalende factor bij een inrichting.

Strakke deur

Wanneer je een moderne inrichting hebt dan zal daar ook een deur voor moeten worden gebruikt die daar bij past. Hierbij kan je denken aan een strakke deur van Lundia. Wanneer je interieur over het algemeen een wit karakter heeft dan is het mooi om de deur ook de witte kleur te geven. Hierdoor zal hij dan ook meer bij het geheel passen. De deur moet voor een moderne uitstraling moet geen op of in het hout bewerkte groeven of randen hebben. Hij moet strak en glad zijn. Ook de deurkruk zal in stijl moeten worden geplaatst. Hiervoor zal men bij een moderne uitstraling vaak een zilverkleurige deurkruk nemen die ook een strak karakter heeft.

Bewerkte deur

Wanneer je meer een inrichting hebt die warm aandoet dan zal daar ook een deur voor moeten worden gebruikt. Voor een warme uitstraling kan men de kleur van het hout nemen. Bijvoorbeeld een deur van licht eiken zal het hierbij over het algemeen goed doen. Een dergelijke deur zal vaak bewerkt zijn. Er kunnen panelen in bewerkt zijn, wat een zeer mooie uitstraling zal hebben en passen bij het geheel. De deurkruk voor een dergelijke deur is vaak goudkleurig. Dit zal goed passen bij de eikenhouten deur.

Glas

Je kan voor iedere inrichting, ook voor een deur kiezen waarin glas is verwerkt. Nu zal men bij een moderne inrichting vaak gaan voor een deur die hoofdzakelijk uit glas bestaat. Dat is dan wel helder glas eventueel met een facet aan de zijkant. Voor een klassieke deur kan men een deur nemen met kleine ruitjes die eventueel ook voorzien zijn van een facet aan de zijkant. Indien je echt iets speciaals wilt hebben moet je een deur nemen met glas in lood. Dit ziet men maar zeer weinig maar het geeft wel een mooi effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>