«

»

nov 16

Een landelijke lamp is een aanwinst voor je interieur!

Een lamp in landelijke stijl brengt sfeer bij jou thuis. Wat bedoelen we precies met landelijk? Het is een heel uitgebreid en algemeen begrip. Landelijk slaat vooral op rust, eenvoud, gezelligheid, stoer en stevig. Men mag ze vooral no-nonsense en vast en zeker stijlvol noemen!

Of je nu een ultramodern of een meer klassiek tijdloos interieur hebt, landelijke lampen passen bijna in elk interieur. Hun kleuren zijn vaak zacht en neutraal: wit, gebroken wit, grijs, bruin of zwart. De materialen waaruit ze vervaardigd zijn, zijn vaak natuurlijk of op zijn minst discreet: hout of metaal. De lampenkappen vind je bij deze landelijke lampen in stof en riet of soms ook wel in hout. Heel uniek maar niet overdreven extravagant zijn de lampenkappen in beton. De klokvormige hanglampen hebben meestal metalen kappen.Je kan landelijkheid brengen zowel in je hanglampen als je vloer- en tafellampen. Dat maakt dat je doorheen je ganse woning eenzelfde sfeer kan scheppen. Hetzelfde soort licht kan je laten terugkomen in de verschillende kamers. Landelijke lampen komen het best tot hun recht in gezellige interieurs. Maar wie wil er nu geen gezelligheid in zijn huis, toch? Zelfs een koel lijkende volledig witte kamer kan tot een sfeervolle plaats omgetoverd worden door die landelijke lamp. Zowel kleurrijke als minder gekleurde interieurs zijn geschikt voor een vrij neutraal uitziende landelijke lamp. Er zijn echter wel unieke stukken onder deze lampen. Je vindt hele creaties met hout of takkenbossen. De grootse klassieke luchter met armen, maar dan in een modern jasje gestoken, behoren ook tot deze landelijke lampen.

Eigenlijk zijn het varianten van de doodnormale lampen. Landelijkheid heeft iets stoers en toch zacht, iets rustgevend en toch pittig, iets klassiek en toch super modern, iets ouds en iets nieuws. Deze dualiteit maakt dat ze telkens een aantrekkingspunt zijn in jouw interieur. Het voordeel van landelijke lampen is dat ze tijdloos zijn. De stijl gaat al jarenlang mee, maar blijft toch modern. Zeker in onze huidige maatschappij van stress en haast zorgt landelijkheid nog altijd voor rust en een gevoel van thuiskomen. Een andere voordeel is dat ze duurzaam en sterk zijn. Ze gaan niet zo gemakkelijk stuk. Ook al wijzig je je interieur na een paar jaren, die lampen gaan telkens mee, en blijven trendy.

Je hoeft natuurlijk niet onmiddellijk je ganse interieur te gaan wijzigen om gezelligheid te creƫren. Een paar landelijke lampen hier en daar doen wonderen: ze toveren jouw huis om tot een gezellig nest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>