«

»

apr 16

Een hanglamp voor elke ruimte in huis

Het aanbod van hanglampen is verrassend uitgebreid en eigenlijk is er voor elk plekje in huis wel een geschikte hanglamp te vinden. Verdiep je eens goed in het grote aanbod en kies een armatuur wat bij je past. Hanglampen worden natuurlijk veel boven een tafel gehangen maar er zijn ook genoeg andere plekken waar je met een hanglamp een leuke sfeer kan creëren. Denk bijvoorbeeld aan een hal, keuken of slaapkamer.

Slaapkamer

Hieronder zie hoe leuk het is om met bijvoorbeeld twee hanglampjes boven de nachtkastjes te hangen. Het is niet alleen erg decoratief maar ook praktisch omdat je alle ruimte op de nachtkastjes kan benutten. Deze hanglampen passen prima bij de stijl van inrichting en geven een gezellige sfeer in de slaapkamer.

1
Hanglamp in hal

Een sfeervolle hal is belangrijk omdat het vaak de eerste indruk is voor de rest van het interieur. Let er wel op dat de hanglamp hoog genoeg wordt opgahangen zodat hij niet hinderlijk in de weg hangt. Het is vaak niet mooi om een lamp te kopen die erg open is aan de onderkant, doordat de lamp hoog hangt kijk je rechtstreeks in de gloeilamp wat hinderlijk is. Hieronder wat geschikte voorbeelden in verschillende stijlen.

Lantaren:

2
Bolvormig:

3
Industrieel:

4

Hierboven drie soortenhanglampen die geschikt zijn voor in de hal. Het eerste plaatje laat het idee zien van een lantaren model, deze lantarens zijn in heleboel soorten en maten te verkrijgen en doen het eigenlijk altijd goed in een hal. De tweede afbeelding is een voorbeeld van een hanglamp in de vorm van een bal, het licht wordt goed verdeeld en schijnt nooit hinderlijk in je ogen. Model drie is een model wat mooier uitkomt als het wat lager hangt zoals hier boven een wandtafel. Als de hal wat langer is kan het ook leuk zijn om meerdere hanglampen van dezelfde soort in een rij te hangen dit geeft een heel leuk optisch effect in de hal.

Hanglamp in een donker hoekje

Waarschijnlijk kom je er zelf niet zo snel op om een hanglamp te gebruiken in een donkere hoek in huis, boven een bijzettafel of boven een relaxte zitzak. Hieronder een voorbeeldje van in de romantische oosterse stijl, een stijl die je steeds meer ziet in huis.

5

Hanglamp boven bar of aanrecht

De keuken is vaak vrij strak en kan vaak wel wat sfeer gebruiken, dit kan je oplossen door te bijvoorbeeld meerdere hanglampen op te hangen boven het aanrecht of bar. Hiermee onderbreek je de ruimte en hierdoor krijgt  je gelijk meer sfeer. Let bij de keuze van de lampjes in de keuken wel op dat ze makkelijk schoon te maken zijn , denk dan aan glazen of metalen kapjes.

Zoals je ziet kan je hanglampen op allerlei plekken ophangen, aangezien er ruim voldoende keuze is kan je voor allerlei soorten stijlen van inrichting wel slagen. Laat je inspireren en kijk eens voor ideeën in een woonblad of een verlichtingswinkel bij je in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>