«

»

apr 02

De ronde tafel

Nee, niet die businessclub en ook niet Arthur en zijn ridders, gewoon een ronde tafel. Laat me je vertellen, nadat ik 3 dagen een ronde tafel heb gehad, wil ik al niet meer terug. Een ronde tafel is wel zo ontzettend gezellig. Ik kan echt geen enkel nadeel bedenken waarom ik geen ronde tafel zou willen hebben.

Na lang twijfelen hebben we eindelijk een ronde tafel besteld, aangezien we dan met meerdere mensen kunnen eten. De kleine vierkante tafel gaf toch een aantal onbruikbare plekken aan tafel, terwijl je aan een ronde tafel best wat in kunt schikken om met zijn allen te kunnen zitten. We hebben de tafel normaal in de hoek staan, maar daar kun nu ook mooi een stoel staan die we niet gebruiken. We hebben een tafel van 1.30 meter gekocht. Nu zul je misschien denken, 1.30 meter is dat niet heel erg klein? Nou, dat dacht ik ook, tot we er met zijn vijven aan hebben zitten eten, ruimte zat! In het midden alle ruimte om een paar grote pannen vol lekkers kwijt te kunnen. En iedereen kan tenminste zelf bij de pannen, in plaats van dat één iemand op moet staan om de mensen aan het eind van de tafel op te scheppen.

Ook het gemak is vele malen groter met een ronde tafel, je zit niet meer echt tegenover iemand, maar naast en schuin naast je zitten mensen. Daardoor kun je met iedereen praten, zonder dat je voor anderen langs moet gaan hangen. Dit voorkomt dat mensen zich niet in het gesprek kunnen mengen, omdat ze op een hoek zitten.

Daarnaast is het ook nog eens een stuk makkelijker om iets aan te geven aan iemand anders. Want iedereen zit even ver van het midden af, waardoor je dus nooit helemaal over je bord moet gaan hangen om er bij te kunnen komen.

Het grootste voordeel vind ik nog wel de ruimte die je hebt met eten. Aangezien diverse mensen nogal ‘breed’ eten, is het praktisch om wat ruimte te hebben aan tafel. Denk hierbij aan een pizza, iedereen eet met zijn ellebogen naar buiten gericht en zijn handen dichtbij het word. Daardoor zit iedereen dus als een soort ‘pizzapunt’ aan tafel. Doordat de tafel rond is, heeft iedereen ook echt de mogelijkheid om lekker breed te eten. De kans dat je met je ellebogen elkaar raakt is nihil.

Een smalle, langwerpige tafel geeft wel veel ruimte, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt, maar wanneer je tegenover elkaar zit, staan de borden zowat boven op elkaar gestapeld. Ruimte voor pannen in het midden is al helemaal verwaarloosbaar. Voor ronde tafels zijn ook volop hippe tafelkleden te vinden (gemaakt voor tuintafels, dus niet zo duur omdat het erg seizoensgebonden is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>