«

»

mrt 09

De opkomende trend: draadlampen

Een steeds meer opkomende trend in de verlichtingsbranche zijn de draadlampen. Een draadlamp is een variant van een industriële lamp, welke we allemaal kennen. De industriële lamp is gebaseerd op de grote, grove lampen die vroeger in de fabriek werden gehangen. Deze lampen ontstonden ten tijde van de industriële revolutie halverwege de 18e eeuw, met de komst van grote fabrieken. Op dat moment ontstond er een grote vraag naar grootschalige en goede verlichting. Tot op een gegeven moment de tl-verlichting om de hoek kwam kijken, hierdoor verdwenen industriële lampen naar de achtergrond. Maar ze zijn terug! Door het stoere, grove uiterlijk van zo’n lamp past deze in elke moderne inrichting en dit maakt deze lampen gewild.

Draadlampen zijn bijna altijd hanglampen. Van oudsher zijn draadlampen ook lampen die vroeger in de fabriekshallen werden gebruikt. Maar ook in de tijd van nu gebruiken we deze lampen nu, bijvoorbeeld in de tuinbouw. De draadlampen van nu zijn over het algemeen wel wat kleiner dan de draadlampen van vroeger.

In ons interieur dienen draadlampen als sfeerverlichting. En naast het aspect sfeer, dient de lamp natuurlijk ook voldoende licht te geven. Doordat de draadlamp bestaat uit open zijkanten en een lichtbron in het midden, is hier zeker sprake van genoeg licht. Deze open zijkanten maken dat de lichtbron goed zichtbaar is, en dit geeft een uniek lichteffect.

Het frame van deze unieke lampen bestaat uit metaal, plastic of stof en er zijn veel verschillende kleuren en vormen te verkrijgen. De kleuren zijn zeer divers, het varieert van koper tot blauw of rood. Voor ieder wat wils. De vormen variëren van rond tot vijfhoekig.

Kleine draadlampen zijn leuk te combineren wanneer er meerdere verschillende lampen op verschillende hoogtes bij elkaar worden gehangen. Hierdoor ontstaat er een speels en bijzonder licht effect.  Grote draadlampen staan leuk voor boven de eettafel of in de woonkamer.

Zeer divers aanbod bij LichtXpert

Wilt u ook een industriële, maar toch sfeervolle touch toevoegen aan uw interieur? Dan is de draadlamp een uitstekende keuze voor u. Bij LichtXpert vindt u een ruim aanbod van goede kwaliteit. Bij hen treft u de vele modellen aan in verschillende kleuren en maten. Het aanbod van LichtXpert varieert van klein tot groot en van koper tot chroom. LichtXpert heeft het allemaal.  Het aanbod koperen draadlampen is een aanrader. Koper is een kleur die op dit moment weer helemaal hip en trendy is, en is vaak makkelijk te combineren binnen elke stijl. Bij LichtXpert vindt u de volgende categorieën wanneer u op zoek bent naar een draadlamp:

  • Koperen lampen
  • Kleine draadlampen
  • Grote draadlampen
  • Lichtbronnen

Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit het grote aanbod draadlampen, kunt u vervolgens gelijk een passende lichtbron bijbestellen. Op deze manier kunt u de draadlamp direct gebruiken na ontvangst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>