«

»

aug 20

De ideale werkverlichting voor op kantoor

Tegenwoordig werken we vaker op vreemde tijden. We zijn flexibel of hebben de sprong gewaagd om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Veel van de werkzaamheden die we met z’n allen uitvoeren vinden deels of geheel op een werkplaats of achter een bureau plaats. Dan hoeft niemand uit te leggen waarom het zo belangrijk is dat je dan goed licht hebt. Niets ergerlijk dan dat het je afleid van het werk waardoor jij je daar niet op kunt concentreren. Gelukkig maar dat er allerlei werklampen op de markt zijn gebracht die er voor zorgen dat je daar geen last van krijgt.

Grappig genoeg gaat het hier niet alleen maar om gewone lampen die je zo’n beetje op elk bureau ziet staan. Ze zijn er ook in een vierkante of ronde vorm. Pas de keuze aan op je werkplek. Een monteur heeft weer heel ander werklicht nodig dan iemand die op kantoor zijn geld verdient. De nieuwste generatie LED tot wel 3200 lumen, dus dan kan je er ieder geval van op aan dat die ook echt zijn werk doet. Of je kiest traditioneel voor lampen van Halogeen en xenon die al een langere tijd een plek op de verkoopmarkt innemen.

Tijdens het kijken voor een lamp is het ook een slimme zet om uit te zoeken welke bollen er eigenlijk in passen. Daar zijn zo ontzettend veel soorten en maten in dat je er erg precies mee te werk met gaan om de juiste er uit te pikken. Vraag desnoods in een winkel hulp als je echt even niet meer weet welke je nu moet hebben. Dat kan gebeuren en dan onthou je het ook meteen voor de volgende keer dat je weer een nieuwe bolletje nodig hebt. Check ondertussen ook even hoelang die eigenlijk mee gaan.

Werklicht op bijvoorbeeld je kantoor kan de kwaliteit van de kamer echt maken of breken, dus test het bijvoorbeeld eerst even uit voor je overstag gaat. Zo kun je met een vloerlamp bijna niet de fout in gaan. Toch is het verleidelijk om vooral te denken aan wat het oog wil, maar voor op het werk maakt dat niet zo veel uit. Daar kijk je maar naar als je een lamp voor je eigen woonkamer of slaapkamer uitzoekt, want deze lamp moet vooral praktisch gezien hoog scoren. Het idee dat jij je niet meer druk hoeft te maken over het licht en zo ook op donkere plekken en in de avonduren kunt werken voelt vast gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>