«

»

mrt 31

De bank voor de tv

Iedereen ergert zich er groen en geel aan, na een hele avond van de bank af komen en je half gebroken voelen door hoe je gezeten hebt. Je wilt natuurlijk net zo vrolijk opstaan als dat je ging zitten (of liggen J). Nu ben ik eens gaan denken en zoeken wat nu eigenlijk de ideale opstelling is voor de TV. Wat voor banken en stoelen moet je neerzetten om met een gemiddeld gezin de TV te kunnen zien, terwijl je ook nog lekker zit.

Als eerste kom je natuurlijk uit bij een hoekbank, maar dit is niet heel praktisch wanneer je TV tegen de achtermuur van je kamer staat en daardoor je bank midden in de kamer staat. Je wilt natuurlijk naast prettig TV kijken, ook nog dat je kamer er leuk uit ziet en praktisch is. Daarom is een hoekbank eigenlijk alleen een oplossing wanneer je deze ook echt in een hoek kunt zetten. Let bij het kopen van een hoekbank op dat de rest van de bank ook prettig zit. Het is natuurlijk je eerste gevoel om in de hoek te gaan zitten, maar aangezien er maar 1 hoek is, wil je ook dat wanneer een van de kinderen in de hoek duikt, jij lekker zit aan de andere kant.

Daarnaast kan een hoekbank ook voor problemen zorgen wanneer je met meer dan 4 mensen TV kijkt, je moet ‘om de hoek’ gaan zitten, waardoor je je in onmogelijke hoeken moet wringen om de TV te kunnen zien. Een stoel is hierbij de oplossing, deze kan natuurlijk bijgedraaid worden wanneer dit nodig is. Maar nu heb je natuurlijk nog steeds geen bank, je weet alleen dat een hoekbank niet altijd werkt.

Dus, wat dan wel? Nou, pak een lekker brede bank, met wat smallere leuningen. De leuningen gebruik je toch niet, daar gaan alleen maar mensen op zitten (en laat me uit ervaring vertellen, daar worden ze niet mooier van). Hierdoor kun je de ruimte optimaal gebruiken om te zitten. Let hierbij ook goed op de lengte van de zitting. Een te lange zitting, met slappe rugkussens, is heerlijk om op te hangen, maar met visite een drama. Probeer oma maar eens overeind te trekken na een avond op de bank te hebben gezeten.

1
Bovenstaande bank moet toch wel mijn favoriete bank zijn als TV-bank. De lekkere lange zitting zorgt voor een comfortabele avond filmkijken. De extra rij kussens zorgt ervoor dat de bank ook goed te gebruiken is met visite. Zo heb je dus de ideale bank voor elke situatie. Let ook op de smalle leuningen, zo voorkom je dat de bank onnodig breed wordt. Aangezien ik als starter helaas geen onbeperkte ruimte heb in mijn woonkamer, is elke bespaarde centimeter mooi meegenomen. Ik hoop dat jullie nu een beetje een idee hebben waar je op moet letten bij het kopen van een bank. Zo voorkom je dat je over 2 jaar al weer een nieuwe bank wilt hebben, omdat de huidige bank wel zó verschrikkelijk zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>