«

»

dec 18

Afzuiginstallaties

Onderhoud afzuiginstallaties

Een afzuiginstallatie zuigt vervuilde lucht af. Hierdoor zorgt de installatie ervoor dat u kan genieten van een aangenaam en gezond werk- en leefklimaat. De installatie bestaat uit verschillende onderdelen. Voorbeelden hiervan zijn de afzuigkap, ventilator en filter. Om ervoor te zorgen dat de vervuilde lucht zo goed mogelijk afgezogen blijft worden is onderhoud van de afzuiginstallaties erg belangrijk. Doordat er zich vuil ophoopt in en op de verschillende onderdelen van de installatie zal deze na verloop van tijd steeds minder goed gaan werken. Er is onderhoud wat u zelf kunt doen, zoals het legen van de stofopvang en het schoonmaken van de filters. Echter is er ook afzuiginstallatie onderhoud waarvoor de hulp van een professional vereist is. Deze moet namelijk het intensievere onderhoud aan de installatie uitvoeren en controleren of deze nog wel voldoet aan alle laatste normen van de ARBO.

Onderhoudswerkzaamheden

Alle afzuiginstallaties zullen na verloop van tijd minder goed gaan werken door opgehoopt vuil. Dit is natuurlijk ook een teken dat de installatie zijn taak goed vervult. Het vuil wat in afzuiginstallaties ophoopt is namelijk uit de lucht gezogen die normaal gesproken in de werk- of leefruimte ingeademd zou worden door mensen. Doordat de afzuiginstallatie de vervuilde lucht afzuigt blijft er gezondere lucht over. Dit opgehoopte vuil moet echter wel regelmatig verwijderd worden om ervoor te zorgen dat het systeem goed blijft functioneren. Onderhoudswerkzaamheden die u zelf moet doen zijn onder andere het schoonmaken van filters en de afzuigkappen. Eens per jaar moet het systeem echter volledig professioneel onderhouden worden door een professional  zoals elektricienshaarlem.nl. Deze zal de filters vervangen en ervoor zorgen dat de afzuiginstallatie weer volledig vrij van vuil wordt gemaakt. Na dit onderhoud zal de installatie weer helemaal als nieuw functioneren en voldoen aan alle gestelde normen van de ARBO. U kunt hierdoor continu blijven genieten van een gezonde en schone lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>